Művésztelep - Tehetséggondozó Központ


TÓTH EMESE - ONLINE KIÁLLÍTÁS XII.

2020.07.05 08:29

A XII. online kiállítás anyagát Tóth Emese műveiből állítottuk össze. Tóth Emese, fiatal fotóművész, Bodrogszerdahelyről származik. Középiskoláit Kassán, a Márai Sándor Gimnázium művészeti osztályában fejezte be. Jelenleg Budapesten él, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média intézet - fotográfia szakos hallgatója. Az itt kiállított alkotásia különböző fotósorozatokból lettek kiválasztva, mitegy összegezve eddigi gondolatait, meglátásait, véleményét a látható és nem látható világról. Művei a látható és érzéki vagy gondolati világ kapcsolatán alapszik. Saját alkotásaival kapcsolatban így vall:

"Munkáimban mostanában az emlékekkel, azok vizuális kivetülésével és azokkal az élményekkel foglalkozom, amik valójában meg sem történnek az emberrel, viszont nagy hatással lehetnek  annak személyére, életére. Az emlékezést,  mint emberi képességet vizsgálom saját személyemen keresztül. Az emlékezet folyamata elméletileg a felidézéssel zárul, viszont én ezentúl az emlékeimet, álmaimat újrateremtem, újrajátszom. Így próbálom azokat megérteni, megtalálni köztük a kapcsolatokat és a jelenre gyakorolt hatásaikat. A fotográfia médiumát használom arra, hogy akár az álmaimban, akár a való életben megélt történeteimet újrateremtsem egy, mindenki számára elérhető világban.

Ezenkívül a születésem előtti, szüleim és nagyszüleim által megélt kultúrák és rendszerek vizualitása, tárgykultúrája is foglalkoztat, amiket gyakran idézek fel fotóimon, használom díszletként a még azokból mindig fenmaradt, fellelhető “nyomokat”.

Portfólió: www.behance.net/tothemese

Portfólió: issuu.com/tothemese/docs/t_th_emese_portf_li__ffs

—————

Vissza


Képgaléria: TÓTH EMESE - Alattam tíz méter

Ez a képgaléria üres.