Tehetséggondozás

A Fecsó Pál Polgári Társulás egyik legfontosabb feladata a  vizuális művészetekben tehetséges fiatalok szakmai segítése. A társulás regisztrált tehetségpontként működik 2014-től. Regisztrációs száma: TP 161 001 426
Elsősorban olyan programokat szervezünk a már beazonosított tehetségek számára, amely segíti szakmai továbbfejlődésüket, fejleszti az adott tehetségterületet és lehetőséget biztosít akár új tehetségek beazonosítására.
 
Tehetséggondozás területei:
- Tehetségmérés: szülői kérésre rajkézszéget - rajztehetséget, Gardner-féle intelligencia faktort mérünk. Lehetőség van kreativitás szint, intelligencia és tehetségfaktor mérésére is. Ezt a mérést pszichológus végzi.
- Személyre szabott fejlesztés: a mérések tükrében személyre szabott fejlesztő programot dolgozunk ki. A tehetségfejlesztés felszerelt művészeti műhelyekben folyik.
- Szünidei tehetségfejlesztő programok: hétvégi műhelymunka, vagy nyári táborok formájában intenzív rajzkészség fejlesztő programokat indítunk
- A tehetséggondozás a következő korosztályokban folyik:
a) 6 - 7 éves korosztály
b) általános iskola 3. osztályától 5. osztályig
c) általános iskola 6. osztályától
d) középiskola
 
Tanfolyamokat indítunk felnőttek számára a következő területeken:
- kerámia tanfolyam (kerámia készítés alapjai - tárgykészítés felrakással, kisplasztika készítés)
- kerámia tanfolyam (korongozott tárgyak készítése és díszítése)
- raku tanfolyam (haladó - szükséges a kerámifeldolgozással kapcsolatos alaptudás)
- selyemfestés
- kreativitás fejlesztés
 
Érdeklődni vagy a tehetséggondozó programokra, tanfolyamokra jelentkezni a honlapon megadott e-mail címen vagy telefonszámon lehetséges.