Művésztelep - Tehetséggondozó Központ


FECSÓ ANDREA - ONLINE KIÁLLÍTÁS VII.

2020.05.08 09:22

Fecsó Andrea kaposvári születésű, jelenleg Budapesten élő és alkotó fiatal képzőművész. Tanulmányait szülővárosában végezte, előbb alkalmazott grafika, majd elektronikus grafika szakon. 2008-ban látványtervező diplomáját szintén Kaposváron szerezte.

Bár számos művészeti területen alkot, a festészet minden életciklusában jelentős helyet foglalt el. Képei az elmúlt évtizedben számos hazai és külföldi kiállításon szerepeltek. Németország, Spanyolország és Lengyelország mellett az Egyesült Államokban is megmutathatta magát egy-egy csoportos kiállítás alkalmával.

Képi világát két különböző megjelenítési forma jellemzi, mely bizonyos korszakokat mutat munkásságában. A sok esetben groteszk, szarkasztikus és kimondottan színes világa az utóbbi években ismét háttérbe szorult, és helyet adott újra líraibb emberábrázolásainak. Teljes munkásságán átvonul azonban a rétegesség, a többletjelentés, mely még a legkönnyebben értelmezhetőnek vélt alkotásán is tetten érhető.

Az elmúlt években készült festményeire jellemző a megfoghatatlanul kaotikus háttér, mely egyszerre kiemeli, jelentőssé teszi a sok esetben monokróm, vagy fekete-fehér emberalakot, ugyanakkor el is veszi róla a figyelmet. Mindez némi zavart, kényelmetlenséget okoz a szemlélőben, és gondolkodásra is sarkallja. Rámutat arra, hogy az igazán jelentős dolgok gyakran nem a szemünk előtt játszódnak, és keretet ad a részletek jelentőségének.

Művészetének ez a szakasza lelki-érzelmi megálló, és jól reflektál, egyben ki is egészíti az előzőekben festett harsány, tarka, sokszor keserédes alkotásokat. Munkáin érezhető, hogy az egy-egy jól megragadott momentumot az érzelmek öntik formába és a hangulat színezi ki. Egyszerre naivan és bölcsen áll az üres vászon elé, a végeredményt pedig a pillanatnyi impulzusok, lélekrezgések határozzák meg.

https://fecso.hu/

 

—————

Vissza


Képgaléria: FECSÓ ANDREA

Ez a képgaléria üres.