Hétvégi és szünidei foglalkozások

A hétvégi és szünidei foglalkozások célja nem elsősorban a szabadidő helyes eltöltése és kihasználása, hanem a gyerekek rajzkészségének a fejlesztése. A hétvégén és a szünidőben talán jobban el tud mindenki vonatkoztatni a napi teendőktől, kevesebb a stressz, így jobban tud koncentrálni olyan tevékenységekre, amelyek segítségével fejleszteni tudja tudását, tehetségét, kielégíti érdeklődési körét, segít új tapasztalatokat szerezni. A hétvégi és szünidei foglalkozások elsősorban a képzőművészeti tevékenységekre összpontosítanak. A rajzkészség fejlesztésén túl a legnagyobb hangsúlyt a kreativitást fejlesztő tevékenységekre helyezzük. A képzőművészeti tevékenységeket különböző szakműhelyekben valósítjuk meg, amelyeket igyekeztünk lehetőségeinkhez mérten felszerelni azokkal a technikákkal, kisgépekkel, illetve képzőművészeti alapanyagokkal, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az alkotáshoz. Az alkotóműhelyeket képzőművészek, tanárok vagy az adott technikát jól ismerő szakemberek vezetik.

Grafikai műhely: Dudás Bálint grafikusművész, Komjáti Zsolt grafikusművész (a tevékenységeknél besegített Király Zsuzsa grafikusművész)

Festő és mixed média műhely: Fecsó Szilárd képzőművész, tanár, Komjáti Zsolt grafikusművész, Szűcs Gábor festőművész

Selyemfestő műhely: Fecsó Kassai Yvett, selyemfestő

Kerámia és szobrász műhely: Sándor Béla képzőművész, Éliás Ádám szobrászművész

A foglalkozások nagyrésze Fecsó Pál szülőházában, a tornai alkotóházban voltak megvalósítva. Ezen kívül foglalkozásokat és műhelynapokat tartottunk Kassán, Péderben, Jánokon és Kiskövesden.

Képgaléria: Hétvégi és szünidei foglalkozások